fredag 26 juni 2009

Michael Jackson dödMichael Jackson död. Han blev bara 50 år. Han var en stor artist men en liten, rädd människa på jorden. Perfektion och komplex tog sakta kål på honom. Nu får hela nöjesvärlden och skvallerpressen någonting spännande att skriva om.
( citat )
Nu tar hyenorna över
Denna dag sysslar världens medier med popikonen Michael Jacksons död. Han drabbades av hjärtstillestånd när han stod inför en stor planerad comeback.
Han var ett musikgeni som blev en av världens största idoler. Men han levde också ett privatliv vars inslag och anklagelser för övergrepp mot barn väckte förundran och avsky. Till allt detta kom så hans plastikoperationer och experimenterande med sitt utseende.
Nu, när han inte längre kan försvara sig, hamnar hans minne precis som Elvis Presleys slutgiltigt i händerna på alla de beskäftiga som kände honom bäst och kan berätta mest och snaskigast. Kändisskapets förbannelse in i döden.
Sven-Åke Olofsson ( slut citat )
( citat, källa Expressen )
Läkemedlen
Här är det potentiellt dödliga receptet på Jacksons läkemedelscocktail:
Dilaudid. Ett narkotikaklassat preparat som används mot smärta och svår torrhosta. Michael Jackson åt tre tabletter à tre mg om dagen.
Zoloft. En antidepressiv medicin. Michael Jackson tog Zoloft i doser om 100 mg.
Paxil. Ytterligare ett läkemedel mot depression, som bland annat skrivs ut till patienter med tvångstankar. Michael Jacksons doser var på 20 mg.
Demerol. Demerol heter Petidin i Sverige. Petidin är ett ett kraftigt smärtstillande medel som tillhör gruppen opioider och är narkotikaklassat. Michael Jackson tog tre sprutor varje dag. Enligt TMZ ska en läkare ha injicerat demerol i Michael Jacksons kropp vid klockan 11.30 samma dag som han dog. Strax efter drabbades Michael Jackson av hjärtstillestånd.
Soma. Ett muskelavslappnande och smärtstillande preparat. Kan vara kraftigt beroendeframkallande.
Vicodin. Narkotikaklassat morfinderivat som inte används i Sverige längre. Vicodin används för att stilla smärta och skrevs nyligen ut till Michael Jackson.
Xanax. Heter Xanor i Sverige och är ett ett kortverkande preparatsom används för att behandla ångestsymtom som oro, rastlöshet och spänning. Medlet används även vid panikångest. Jackson tog0,5 mg två gånger om dagen.
Prilosec. Används vid behandling av syrarelaterade mag- och tarmtarmsjukdomar, till exempel halsbränna.
( slut citat )

1 kommentar:

  1. Bra att du följer upp människors bortgång, så att de inte glöms bort efter begravningen. Jackson Five var ju ganska bra på sin tid men hur många kommer ihåg den eran?

    SvaraRadera